Kartki świąteczne dla naszych podopiecznych

15 grudnia br. p. Marzena Srokosz-Mokwa, pedagog WZS im. Rotmistrza Witolda Pileckiego w Zatorze, w imieniu nauczycieli i uczniów szkoły, przekazała dla mieszkańców DPS i pacjentów ZOL życzenia i kartki z okazji Świąt Bożego Narodzenia. 89 pięknych kartek trafiło do naszych podopiecznych, którzy z radością je przyjęli.

O tym jak zrodziła się inicjatywa przygotowania kartek świątecznych dla naszych mieszkańców i pacjentów pisze pedagog i opiekunka wolontariuszy z Wielozawodowego Zespołu Szkół: ,,Uczniowie WZS wzięli udział w ogólnopolskiej kampanii „Idą święta, nie o sms-ie, lecz o kartce pamiętaj”. Akcja polegała na własnoręcznym napisaniu życzeń świątecznych dla wybranych osób lub instytucji ze środowiska lokalnego. Ponieważ uczniowie WZS – pamiętają w szczególności o podopiecznych DPS-u i ZOL-u, dlatego postanowili do Nich napisać świąteczne życzenia. Pandemia  uniemożliwia uczniom- wolontariuszom kontakt osobisty z podopiecznymi, ale wciąż szukają innego „sposobu” na kontakt,,

Z serca dziękujemy!

Kasia Wiśniewska