2016-01-30

Bal karnawałowy.

W środę, 27 stycznia 2016 r. odbył się długo oczekiwany karnawałowy bal maskowy…
Imprezę rozpoczęliśmy w jadalni zajadając pyszne ciasto i popijając kawę. Wtedy to też przypomnieliśmy sobie znaczenie karnawału oraz tradycje z nim związane. Następnie Mieszkańcy zostali zaproszeni do straganu karnawałowego, w którym każdy mógł wybrać coś dla siebie – maskę, suknię, kapelusz, pelerynę… Przebieranie się w przeróżne stroje wzbudziło we wszystkich wiele radości i śmiechu, zdarzyło się nawet tak, że niektóre osoby zmieniły się nie do poznania:-)
Kiedy już wszyscy byli przebrani, rozpoczęła się zabawa. Na rozgrzewkę kilka tańców, a następnie uroczysta defilada…. Każdy miał okazję do tego, aby zaprezentować w wyjątkowy sposób swoje przebranie. Publiczność dopingowała osoby pojawiające się na wybiegu, były oklaski i okrzyki. Wodzirej Miś czuwał nad pokazem mody, komentując i zapowiadając osoby biorące udział w pokazie. Modelki i modele bardzo swobodnie czuli się na wybiegu. Atmosfera była wspaniała. Na koniec pokazu ogłoszony został konkurs na króla i królową balu. Tytuły te miały zostać przyznane osobom najbardziej zaangażowanym w zabawę. Zatem nie pozostało nic innego, jak się bawić… Po godzinie jury przystąpiło do obrad, podczas których wybrani zostali król i królowa balu karnawałowego 2016 roku! Tą wyjątkową chwilą oraz oficjalnym tańcem pary królewskiej zakończyliśmy imprezę.
Było to naprawdę sympatycznie spędzone popołudnie. Czekamy na kolejną okazję do zabawy..